שאלות שכיחות

מדוע דווקא עולים?

ההתמודדות עם המצב שלאחר טרגדיה, קשה במיוחד עבור עולים חדשים. היעדרה של מערכת תמיכה כגון זו של קרובי משפחה וחברים ותיקים, היעדר רשת ביטחון כלכלי, כמו גם תחושות של עקירה מהשורשים ובידוד  – כל אלה מחריפים את הנסיבות אליהן נקלעו, הקשות ממילא.

 מה משמעות השם סל"ע?

השם סל"ע הוא ראשי תיבות של "סיוע לעולה במשבר". מזה שנים רבות אנו מהווים סלע איתן עליו יכולים להישען עולים במצבי משבר.

כיצד עולים במשבר שומעים על סל"ע?

סל"ע הוא גוף מוכר בקרב העובדים הסוציאליים, במשטרה, במחלקות החירום והטראומה בבתי החולים בקרב גורמי הקליטה והרווחה, בצה"ל, בבתי הספר וגורמים ממלכתיים נוספים והם מפנים אלינו מקרים הדורשים סיוע. ההפניות מתקבלות באמצעות הטלפון הקוי, הסלולרי וכן בדוא"ל ובפקס. במקרים לא מעטים אנו פונים בעצמנו לעולה הזקוק לסיוע, כאשר מופיע הנושא באחד מכלי התקשורת.

 האם שירותי סל"ע ניתנים בתשלום?

שירותי סל"ע מוענקים ללא תמורה. אנו מספקים לעולים במשבר שירותי חירום, מוצרים ופריטים נדרשים, ו/או סיוע כלכלי – בהתאם לצרכיהם המסוימים.

כיצד פונים לעזרת סל"ע?

אנו יוצרים קשר עם העולה הזקוק לעזרה מיד כשהמקרה מגיע לידיעתנו.  אנו עושים את מיטב יכולתנו להענות לצרכים באופן ישיר ומהיר. מצבי חירום חמורים נענים באופן מיידי. צרכים אחרים נשקלים תוך זמן קצר. בעת הצורך, מגיש סלע גם סיוע ארוך-טווח, מתוך הבנה כי ישנם צרכים המתפתחים לאורך זמן.

מי עוד מרוויח מסיועו של סלע?

בנוסף לסיוע לעולים במשבר ומשפחותיהם, סל"ע מספקת סיוע מקצועי לעובדים סוציאליים ומטפלים אחרים בתחומים דומים. כמו כן, סל"ע פועלת למען קידום המודעות החברתית לנושאים המשפיעים על עולים חדשים במשבר, ולמען קליטתם בחברה הישראלית.

 האם סל"ע משתף פעולה עם ארגונים אחרים?

סל"ע מהווה משאב מפתח עבור גורמים אחרים, המסתמכים על הידע הנרחב שצברנו. לדוגמה, משרדי הממשלה השונים, גורמי הרווחה, המשטרה, וארגונים ציבוריים ופרטיים נוספים עושים שימוש בניסיון הרב שלנו בטיפול ממוקד-תרבות במצבי משבר,  כמו כן, לא פעם מתבקשת עמותת סל"ע על ידי גורמים שונים לייעץ בנושאים הקשורים בצרכיהם של עולים חדשים. במקרים מסוימים מוביל הדבר לשינויי מדיניות מעשיים ומרחיקי-לכת.

 האם תרומתו של סל"ע נפרשת מעבר לגבולות ישראל?

בעקבות העלייה העולמית באירועי הטרור, מטפלי הטראומה והחירום ממדינות רבות פונים לסל"ע במטרה ללמוד מניסיוננו בשטח. לדוגמה, לאחר המצור על ביה"ס בעיר בסלאן, אוסטיה, שהתרחש בספטמבר 2004, בו נהרגו קרוב ל-350 בני אדם ומאות נוספים נפצעו, פסיכולוגים, פסיכיאטרים ומתנדבים מטעם סל"ע סיפקו הדרכה קריטית למטפלים המקומיים בברה"מ לשעבר, באמצעות הקואליציה הישראלית לטראומה. כמו כן ערכנו בישראל תכנית קיץ עבור חלק מהילדים הניצולים. דוגמה נוספת – לאחר רעידת האדמה בהאיטי משלחת של מומחים לטראומה מטעם סל"ע טסה לאי, על מנת לסייע לתושבים ולמטפלים במקום דרכים להתמודדות עם המצב לאחר האסון.

האם ישנם ארגונים נוספים שיעודם הבלעדי הינו הושטת עזרה לעולים במשבר?

עמותת סל"ע הינה רשת הסיוע הארצית המקיפה היחידה המיועדת לעולים מכל המדינות. התמיכה המעשית והרגשית שאנו מגישים – חסרת תקדים.  אנו מסייעים לעולה בשפת אמו, תוך הבנה עמוקה לצרכיו ותוך ורגישות גדולה לנורמות התרבותיות המיוחדות לו. הסיוע שאנו מעניקים הינו ייחודי גם בכך שאנו מלווים את המטופלים שלנו מתחילתו של המשבר ובמידת הצורך – לאורך כל תהליך ההחלמה.